Seminarier, debatter och evenmang i Pride House, Kulturhuset/Stadsteatern under Pride.
För mer info om speciella event - klicka på länkar nedan.

12:00–12:45 Älskar du att läsa? Kom till vår Bokquiz !
Älskar du att läsa? Gillar du att tävla? Välkommen till en bokquiz där du kan vinna fina priser från Tallbergs Förlag.
Älskar du att läsa?
Gillar du att tävla?
Då är du precis som oss. Välkommen till en bokquiz där du kan vinna fina priser från Tallbergs Förlag.
Quizet är digitalt och det enda du behöver ha med dig är en smartphone med bra batteriprocent.

Tävla i lag eller individuellt och kom och ha kul med oss!

#AlwaysBeYourself
Arrangör: Svenska Pride - Vi samlar Pridearrangörer under samma paraply

12:00–12:45 Pegasus Råd och stöd - för unga hbtq-personer med erfarenhet av sex mot ersättning
Stöd för unga hbtq-personer som har erfarenhet av sex mot ersättning.
RFSL Ungdoms nystartade verksamhet Pegasus Råd och Stöd vänder sig till unga hbtq-personer som har erfarenhet av sex mot ersättning. I denna programpunkt kommer vi prata om RFSL Ungdoms erfarenheter av att jobba med unga hbtq-personer som har sex mot ersättning, om resultatet av en målgruppsundersökning som gjordes inför uppstart av stödverksamheten, samt om stödverksamhetens utformning och framtid. Föreläsningen hålls på svenska.
Arrangör: Pegasus Råd och stöd (RFSL Ungdom)

12:00–12:45 Att njuta av analsex
RFSU har samlat ihop en panel med kompetenta sexologer och sexualupplysare som gemensamt pratar anatomi, ger goda råd, tips om sexleksaker och delar med sig av bra tips och trix när det gäller njutning i och runt analen. Har du frågor om analsex? Maila de
Arrangör: RFSU

12:00–12:45 Sex, lust och kommunikation för transpersoner
Transseparatistisk workshop där vi lägger fokus på ord, lust, sexleksaker och säkrare sex!
Tillsammans med de workshopledare från RFSL finns under denna workshop utrymme för reflektion, diskussion och frågor om sex. Workshopen vänder sig enbart till dig som är transperson eller har erfarenhet av att vara trans.
Arrangör: RFSL

12:00–12:45 MAMMA, JAG ÄR INTE EN FLICKA, JAG ÄR EN POJKE! VAD GÖR VI NU?
Följ med på en resa där Camilla Gisslow berättar om sina egna erfarenheter av att vara förälder åt ett transsexuellt barn. En föreläsning om hopp, hopplöshet och om mod att våga vara sig själv.
”Denna föreläsning tar dig från den dagen då mitt barn var fyra och ett halvt år gammal och talade om för mig att han inte var en flicka, utan en pojke. Om kampen som mitt barn har fått utkämpa för att få vara sig själv och om min kamp som förälder där jag har fått boxas med de fördomar och normer som finns runt omkring oss i samhället.”


Arrangör: TRANS-FORMING

12:00–12:45 Chemsex - vad vårdpersonal behöver veta.
Chemsex-scenen i Sverige är ett faktum. Det här panelsamtalet riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvården, beroendevården eller med stöd på olika sätt. Vi kommer lyfta vårdens roll utifrån tillgänglighet, kompetens och möjlighet till att gör
Att Sverige har en chemsex-scen är känt i communityt sedan tidigare. De flesta individer går i och ur dessa sammanhang utan bekymmer.
Under detta panelsamtal med olika aktörer från hbtq-communitiyt och hälso- och sjukvården för vi en dialog utifrån frågor som, vilka möjligheter och hinder finns för personer att söka stöd, vård och behandling? Finns verktygen för att möta olika individers erfarenheter av droganvändning och osäker sex?
Vad behöver utvecklas för att möta en växande målgrupp som inte känner sig hemma i traditionell beroendevården?
Panelsamtalet riktar sig till personer som i sitt yrke möter hbtq- personer aktiva i chemsex-sammanhang, till medlemmar i communityt och andra nyfikna på ämnet.
Arrangör: RFSL

12:00–17:45 Pyssel: Gör dina egna politiska memes och pins!
Kom och pyssla och mys med oss på Europride House Ung!
Arrangör: Lava & RFSL Ungdom

13:00–13:45 Makt och normer inom HBTQ-spektrumet
Dessa föreläsningar utgår ifrån Emil Åkerös masteruppsats ”Den Homosexuelle som den Andre - En studie av konstruerande av samkönat begär och homosexualitet i tre kulturella verk” som handlar om makt och normer inom HBTQ-sprektrumet och vilka konsekvenser
Arrangör: Tallbergs Förlag AB

13:00–13:45 BDSM – hur funkar det?
BDSM handlar om att fascineras, upphetsas och njuta av bondage, dominans, undergivenhet, sadism och masochism. Vill du lära dig mer om BDSM så är det här föreläsningen för dig! Vi går igenom olika begrepp, redskap, relationer och kommunikationsformer som
Arrangör: RFSU

13:00–13:45 En mer inkluderande familjepolitik
Heteronormen råder alltför ofta i familjepolitiken. När får Sverige en könsneutral familjebalk med stärkta rättigheter för stjärnfamiljer? Hur får vi föräldraförsäkringen att fungera bättre för stjärnfamiljer och varför kan bara två personer vara vårdnads
Arrangör: Miljöpartiet de gröna

13:00–13:45 Från Rikshomofob till Transaktivist
Maria Hanssons resa har varit lång. Trots att hon redan som barn kände sig född i fel kropp skulle det dröja tills det att hon var 54 år innan hon vågade komma ut. Från ett liv som Allan Nielsen, frikyrklig predikant som hotade homosexuella med helvetets
Maria Hanssons resa har varit lång. Trots att hon redan som barn kände sig född i fel kropp skulle det dröja tills det att hon var 54 år innan hon vågade komma ut. Från ett liv som Allan Nielsen, frikyrklig predikant som hotade homosexuella med helvetets eldar och polisanmälde Ecce Homo-utställningen för hets mot folkgrupp, till Maria Hansson, föreläsare på Pride runt om i landet och känd transaktivist som nu tar debatten för allas lika värde. Missa inte hennes gripande föreläsning.
Arrangör: RFSL Hälsingland

13:00–13:45 Hur oroliga borde vi vara när nazister går på våra gator?
Nazister river ner regnbågsflaggor och stormar Pride-parader samtidigt som Sverigedemokraterna ökar i opinionsmätningarna. Hur är läget egentligen och vad ska vi göra?
Kommer senare
Arrangör: RFSL

13:00–13:45 Bögen i byggboden - 6F förbunden i samvekan för inkluderande arbetsplatser.
Varför är det accepterat att vara öppen med sin sexuella läggning om man är homo eller bi på vissa arbetsplatser men inte andra? Vad kan vi som fackliga organisationer göra för att skapa ett schystare klimat? Hur kan man jobba med tidiga insatser när det
Den fackliga ideologin grundar sig i "alla människors lika värde och rätt" men hur kan vi som organisationer praktiskt verka för inkluderande arbetsplatser? På en del arbetsplatser är det helt accepterat att vara öppen med sin sexuella läggning som HBTQ person med inte på andra, på våra byggarbetsplatser tillexempel där machokulturen dominerar är det extremt normbrytande att vara gay. Varför ser det fortfarande ut så 2018 och hur kan vi förändra klimatet?
Arrangör: 6F förbunden

13:00–13:45 Skrivandet som politiskt vapen
Författare i samtal om litteraturens kraft att förändra. Hur kan litteraturen hjälpa oss att sträva efter och värna ett mer öppet och tillåtande samhälle där alla får plats?
Författare i samtal om litteraturens kraft att förändra. Sverige står inför det viktigaste riksdagsvalet på decennier. Socialkonservativa Sverigedemokraterna är på frammarsch och har konsekvent röstat emot alla HBTQ-reformer. Hur kommer det att bli för HBTQ-personer och regnbågsfamiljer om Sverigedemokraterna får mer makt i riksdagen? Går vi mot tvångssterilisering och registrering av HBTQ-personer? Hur kan litteraturen hjälpa oss att sträva efter och värna ett mer öppet och tillåtande samhälle där alla får plats?

Ett panelsamtal med författare som använder skrivandet som politiskt vapen, med författare från Norstedts och Rabén & Sjögren: Fredrik Apollo Asplund, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Saga Becker och Anna Ahlund.
Arrangör: Norstedts Förlag & Rabén & Sjögren Förlag

13:00–14:00 Ropen skalla, Slagord åt alla!
Vi övar på att ropa slagord och kommer på nya, anpassade efter dagens viktigaste hbtq-frågor.
Arrangör: RFSL Ungdom

13:00–14:45 Juridisk Rådgivning
Folkets Juristbyrå är Sveriges första byrå med fokus på hbtq-personer, som drivs av personer som själva är hbtq. Under Stockholm Pride ger vi varje dag gratis juridisk rådgivning i frågor som rör asyl, utsatthet för brott, tvångsomhändertagande och familj
Arrangör: Folkets Juristbyrå

14:00–14:45 Samtycke inom BDSM
Kommunikation och förhandling är förutsättningar för att utöva BDSM. Vad kan en lära sig om samtycke från BDSM-communityt?
Kommunikation är en förutsättning för att utöva BDSM - vad kan en lära sig om samtycke från communityt? RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp med gäster pratar samtycke och maktförskjutningar.
Arrangör: RFSU Stockholm

14:00–14:45 Sandra Dahlén pratar om slidan
Sexualupplysare Sandra Dahlén pratar om slidsex
Slidsex är möjligheternas rike och ändå möter jag som sexualupplysare så ofta torftighet, tristess, till och med smärta – särskilt när det gäller slidsex. Med boken Hallongrottan vill jag ändra på det.
Arrangör: Leopard förlag

14:00–14:45 Hedersförtryck mot hbtq personer
Hedersförtryck mot Hbtq personer
Kärleken är fri för alla Vad gör vi för att alla ska få älska den de vill utan att utsättas för dödshot? Att vara gay är det mest förbjudna. Hbtq personer riskerar i hög utsträckning utsättas för hedersvåld eftersom det är så skamligt. Det handlar om hot misshandel, dödshot, oförstående lärare, kuratorer, syskon, släktingar och föräldrar som begränsar hbt personers liv. Hur våld normaliseras och om hur religion styr vad som är accepterat beteende. Hur kopplar vi dessa begränsningar till mänskliga rättigheter? Hur kan vi
förändra? Ett samhälle som står unisont bakom Prideflaggan är den yttersta symbolen för frihet och jämlikhet och individens okränkbara rättigheter.
Vi tar tempen på läget i Sverige.
Arrangör: HTB-liberaler

14:00–14:45 Synvändor
Programpunkten ser över tankar runt skillnader i könsidentitet och sexualitet
Arrangör: FPES

14:00–14:45 Minoritetsstress - hur påverkar det oss?
Hur orsakar minoritetsstress psykisk ohälsa. RFSL och RFSL Ungdom förklarar.
Hbtq-personer har generellt sett en sämre hälsa än andra. Varför är det så? Vad är minoritetsstress och hur kan vi minska den? RFSL och RFSL Ungdom reder ut begreppen och ger förslag på lösningar.
Arrangör: RFSL

14:00–14:45 Familjejuridik
Caroline Törnquist från Nordea kommer bl a att prata kring de olika juridiska fallgropar som vi alla kan stöta på genom livet.
Vi lever inte alla i ”klassiska kärnfamiljer” och det är viktigt att känna till vad som gäller om någonting händer. T ex vad ska jag tänka på när jag blir sambo, gifter mig, om jag skulle bli sjuk och vem som ärver mig enligt lag.
Arrangör: Nordea

14:00–14:45 LGTB rights in Argentina: Strides and challenges
År 2010 blev Argentina det första latinamerikanska landet med att legalisera samkönade äktenskap och kort därefter stiftades några av de mest progressiva lagen om transgenderrättigheter i världen. Detta har till stor del berott på HBTQ-aktivisternas arbet
Arrangör: Argentine Embassy in Sweden

15:00–15:45 Statlig ersättning till tvångssteriliserade transpersoner
Statlig ersättning till tvångssteriliserade transpersoner. Ersättningen är en symbolisk gottgörelse för att ”Lag om fastställande av könstillhörighet i vissa fall” fram till och med den 30 juni 2013 innehöll ett krav på sterilisering eller avsaknad av for
Statlig ersättning till tvångssteriliserade transpersoner

De 21 mars 2018 beslutade Riksdagen att anta propositionen ”Statlig ersättning till personer som har fått ändrad könstillhörighet fastställd i vissa fall”. Ersättning lämnas med ett schablonbelopp på 225 000 kronor. Alla som beviljas ersättning får samma belopp.

Ersättningen är en symbolisk gottgörelse för att ”Lag om fastställande av könstillhörighet i vissa fall” fram till och med den 30 juni 2013 innehöll ett krav på sterilisering eller avsaknad av fortplantningsförmåga för att få ändrad könstillhörighet fastställd. Det var ett krav som regeringen i dag menar är fel och tar avstånd ifrån.

Den nya lagen och lagändringen träder i kraft den 1 maj 2018. En ansökan om ersättning ska ha kommit in till Kammarkollegiet senast den 1 maj 2020.

Kammarkollegiet informerar om den nya lagen och hur det går till att ansöka om den statliga ersättningen.
Arrangör: Kammarkollegiet

15:00–15:45 Normkritik och sociala normer
Hur kan vi vara normkritiska och hur viktigt är det att synliggöra normer och hur de används? Föreläsningen fokuserar på sexualitetsnormer vilket sedan leder till spännande frågor kring HBTQA+. Vi kommer under föreläsningen prata om vad de olika bokstäver
Arrangör: Tallbergs Förlag AB

15:00–15:45 Queera tolkningar av nordisk mytologi
Är nordisk mytologi så macho och heteronormativ som man kan först tro? Här utforskar vi olika perspektiv på förhållanden, könsroller och familjebildning inom den nordiska mytskatten.
Gydja Emma Hernejärvi berättar en spännande myt, och efter varje diskuterar smågrupper frågor om t ex könsroller, sexualitet och normbrytande som är relevanta till myten. Grupperna får möjlighet att berätta om vad de kommit fram till. Sedan gör vi om det, med en ny myt. Sammanlagt 2-3 nordiska myter samtalas om ur ett queerperspektiv. Du behöver inte vara påläst om nordisk mytologi på förhand, eller tro på något särskilt.
Arrangör: Samfundet Forn Sed SVerige

15:00–15:45 Nya könstillhörighetslagarna - vad innebär de?
Kommer senare
I maj 2017 presenterade regeringen utkast på nya lagar gällande ändring av juridiskt kön och ingrepp i könsorganen. Vi går igenom vad som kommer att gälla om dessa lagar går igenom och hur processen framöver kommer att se ut.
Arrangör: RFSL

15:00–15:45 Hur öppen är sjukvården som arbetsgivare? Ett samtal om hur det är att arbeta i sjukvården som HBTQ-person
Hur lätt är det att leva som hälso- och sjukvårdsanställd och hbtq-person idag? En diskussion om hbtq-personers situation i bakvattnet av #metoo-rörelsen.
Sedan hösten 2017 är det få som kan förneka att diskriminering i svensk sjukvård förekommer. Hälso- och sjukvårdens #metoo-upprop fick stort genomslag under hashtags som #nustickerdettill och #utantystnadsplikt. Läkare, sjuksköterskor och andra vårdyrken beskrev både fysiska och psykiska angrepp i arbetslivet. Allt samman visade på ett stort mörkertal kring diskriminering och sexuella trakasserier som finns på våra arbetsplatser. Hur kommer det sig att det offentliga Sverige, som borde vara föregångare på svensk arbetsmarknad, fortfarande har problem med diskriminering på sina arbetsplatser? Och utifrån #metoo; hur lätt är det att leva öppet som vårdanställd och hbtq-person idag?

Det här seminariet tar sin utgångspunkt i #metoo men till hbtq-perspektivet, för att diskutera hur dagens arbetsmarknad i vårdyrken ser ut, och för att klargöra vad du som anställd i vården har för verktyg om du blir drabbad av sexuella trakasserier eller diskriminering.
Arrangör: Sveriges läkarförbund

15:00–15:45 Samkönat par diskrimeras när föräldraskapet skulle fastställas
Ett samkönat gift par fick barn efter assisterad befruktning i utomlands. Parets hemkommun beslutade att inte fastställa föräldraskapet för den ena kvinnan, på grund av att befruktningen skett utomlands. Detta trots att paret kunde uppvisa intyg på att ho
Ett samkönat gift par fick barn efter assisterad befruktning i utomlands. Parets hemkommun beslutade att inte fastställa föräldraskapet för den ena kvinnan, på grund av att befruktningen skett utomlands. Detta trots att paret kunde uppvisa intyg på att hon hade samtyckt till befruktningen, vilket för heterosexuella par räcker för att föräldraskap ska fastställas. På grund av kommunens beslut att inte godta samtycket, fick paret genomgå en onödig och kränkande faderskapsutredning. I september 2017 stämde DO kommunen för diskriminering som har samband med sexuell läggning. DO menar att kommunen har tillämpat föräldrabalkens regler på ett sätt som är i strid diskrimineringslagen. Kommunen har inte heller följt regeringsformen, Europakonventionen och EU-rättens stadga om grundläggande rättigheter, som föreskriver förbud mot att tillämpa lagar som diskriminerar av skäl kopplat till bland annat sexuell läggning. Detta fall visar hur samkönade par kan uppleva diskriminering i samhället.
Välkommen till ett seminarium där Julia DeMarinis Giddings, processförare vid DO, berättar om denna domstolsprocess och den bakomliggande rättsliga regleringen.
Arrangör: Diskrimineringsombudsmannen

15:00–15:45 Att skriva HBTQ-litteratur för unga
Att skriva HBTQ-litteratur för unga: Författarna Anna Ahlund, Jenny Jägerfeld, Sebastian Lönnlöv och Johanna Nilsson i ett samtal om att skriva HBTQ-litteratur för unga.
Att skriva HBTQ-litteratur för unga
Det händer mycket på HBTQ-fronten i litteraturen för unga! Hör författarna Anna Ahlund, Jenny Jägerfeld, Sebastian Lönnlöv och Johanna Nilsson i ett samtal om queera karaktärer, representation, ordval och olika sätt att förhålla sig till (eller inte förhålla sig till) normer i skrivandet.
Arrangör: Norstedts Förlagsgrupp - Rabén & Sjögren

15:00–16:00 Rösta för allas lika rätt!
Panelsamtal om demokrati och rösträtt. Varför röstar en och hur gör en det?
Arrangör: RFSL Ungdom

16:00–16:45 Lågaffektivt bemötande med fokus på trans
Här sker en genomgång av samhällets och individens människosyn och hur den påverkar hur vi bemöter och tänker om oss själva och andra. Föreläsningen tar upp minst två tekniker/metoder för att bli medveten om vad som är viktigt och utifrån det sätta upp nå
Arrangör: Tallbergs Förlag AB

16:00–16:45 The safest shag? - HIV, PrEP and the comeback of syphilis
En presentation och diskussion om säker sex i en tid med effektiv hiv-behandling, PrEP och ökande antal syfilisdiagnoser.
1998 diagnostiserades en person med syfilis på Venhälsan i Stockholm. Sedan dess har antalet fall ökat stadigt och från 2007 till idag har antalet syfilisdiagnoser ökat med mer än 100 procent bland män som har sex med män.
Sven Grützmeier, överläkare på Venhälsan, tillsammans med Ola Ståhle från Posithiva Gruppen, tar en titt på olika aspekter av säker sex och presenterar syfilisstatistik från de senaste 20 åren på Venhälsan. Det faktum att människor som lever med behandlad hiv är smittfria, vilka effekter det har på hur människor tänker på säker sex och vem som är den säkraste ligget kommer också att diskuteras.
Välkommen att delta i samtalet och få svar på dina frågor om HIV, PrEP och det ökande antalet syfilisdiagnoser liksom andra könssjukdomar som gonorré.
Arrangör: Posithiva Gruppen

16:00–16:45 Existentiell Cirkel
Vill du få bättre relationer? Då behöver du bli bättre på att relatera. För att skapa djupa och utvecklande relationer, behöver vi fördjupa kontakten med oss själva, och utveckla oss själva. En existentiell cirkel innehåller en kort introduktion till det
"Vi vill fördjupa och utveckla vår relation" säger många. Men relationen, finns inte. Det finns bara människor som relaterar. För att skapa djupa och utvecklande relationer, behöver vi fördjupa kontakten med oss själva, och utveckla oss själva. En existentiell cirkel innehåller en kort introduktion till det existentiella perspektivet, en mindfulnessövning och en öppen coaching av någon inför gruppen, samt ett reflekterande gruppsamtal. Varför då? Jo, det spelar ingen roll vem det är som blir coachad, om det är du eller någon annan. Vad än den som blir coachad berättar om sin tillvaro, och sina relationer, kommer det göra dig uppmärksam på saker som rör Din tillvaro och Dina relationer. När vi utforskar något gemensamt, via någons upplevelse, blir vi också varse hur lika vi är, fastän vi alla samtidigt är unika. Vare sig du är singel, i ett par, eller i en flersam konstellation är det mer som förenar oss än som skiljer oss. I en existentiell cirkel kan du få uppleva att du inte är ensam om de tankar, känslor och beteenden du har. Du får möjlighet att utforska dem på den nivå du känner dig trygg med, att välja när du du vill ha din egen blick på någon annan än dig själv, men du får också en möjlighet att se dig själv genom andra. Dessutom är det kul. På riktigt. Djupa samtal på fullaste allvar, skapar fler skratt än kallprat!
Arrangör: RFSU Stockholm

16:00–16:45 Fittfakta II - Vad händer när vi tänder?
Vad händer i fittan när vi blir kåta? Varför är det viktigt att identifiera känslan i könet? Kan clitfullness vara en väg till större njutning?
Arrangör: RFSU

16:00–16:45 "Barbro Westerholm med gäster"
För fjärde året arrangerar HBT-liberaler ett samtal som leds av en av våra viktigaste företrädare när det gäller hbt-rättigheter. I år är det Barbro Westerholms tur igen. Det blir ett samtal med aktuella gäster kring mänskliga rättigheter i allmänhet och
För fjärde året arrangerar HBT-liberaler ett samtal som leds av en av våra viktigaste företrädare när det gäller hbt-rättigheter. I år är det Barbro Westerholms tur igen. Det blir ett samtal med aktuella gäster kring mänskliga rättigheter i allmänhet och hbt-rättigheter i synnerhet. Succén från 2016 återkommer i år.

Arrangör
HBT-liberaler
Arrangör: HBT- liberaler

16:00–16:45 ”Här jag kan vara mig själv”
Miljöpartiet i Stockholms stad arrangerar ett samtal om behovet av separatistiska rum i en stad.
I Stockholm har Miljöpartiet arbetat hårt för att skapa mötesplatser för HBTQ-personer och arbetat för bättre bemötande i stadens verksamheter. För unga HBTQ-personer är mötesplatserna viktiga för att få känna sig som en del av normen istället för att vara normbrytande.

Miljöpartiet i Stockholm stad ser hur viktigt arbete som görs i civilsamhället och vill med detta panelsamtal föra en dialog kring vilka behov av mötesplatser som finns framöver. Hur skapas fler trygga rum för HBTQ-personer? Hur kan staden ytterligare stötta dessa initiativ?
Arrangör: Miljöpartiet de gröna

16:00–16:45 Måste jag kliva in i ålderdomshemmets garderob?
Kommer senare
Kommer senare
Arrangör: RFSL

16:00–16:45 The uses and consequences of data collection of transgender individuals
Publikdiskussion angående transpersoners integritet och datainsamling.
På gott och ont är registerdata är av stor betydelse. Data kan hjälpa till att förbättra villkoren för transpersoner, genom mer evidensbaserade reformförslag. Till exempel i debatten om statens roll i att stävja diskriminering, införandet av ett tredje lagligt kön eller avskaffandet av lagligt kön. Registerdata kan höja transpersoners röst i debatten, plocka sönder fake news, och identifiera brister i resursfördelning. Frågor vi tänker oss samtala kring är till exempel:

- Vilken information om transpersoner finns det i registerdata idag i Norden och i Europa?
- Vilka använder sig av registerdata och hur använder de sig av registerdata?
- Vad betyder insamlandet av registerdata för transpersoner?
- Vilken roll kan transpersoner ha för att insamling av och användning av registerdata blir bättre?​
Arrangör: Emma von Essen & Ian Burn

17:00–17:45 Kulning workshop
Ta chansen att prova på kulningskonsten!
Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Rösten används i ett högt, starkt och mycket kraftfullt tonläge. Kulning är att vara närvarande i ljudet, i nuet och lita till sin inneboende kraft. Du behöver inte kunna sjunga för att kula, utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, mest mod att våga pröva din röst! Mer info hittar du på www.kularkraft.se
Arrangör: Kularkraft.se

17:00–17:45 HBTQ-personers rätt till asyl
Rätten till asyl för den som är hotad eller förföljd i hemlandet på grund av sin sexuella läggning eller könsidentitet är skyddad i internationell rätt. Kom och lär dig mer om rätten att söka asyl, och hur asylprövningen för hbtq-personer går till i Sveri
Arrangör: Folkets Juristbyrå

17:00–17:45 Allt om orgasm!
Vad är en orgasm? Hur får man orgasm? Hur får man djupare orgasmer? Seminariet guidar oss bland anatomi, fysiologi, ställningar och begär. Seminariet kommer att utgå från frågor om orgasm. Har du frågor om orgasm? Maila gärna din fråga till suzann.larsdot
Arrangör: RFSU

17:00–17:45 Förlossningsvården utifrån ett hbtq-perspektiv
Vilka erfarenheter har hbtq-föräldrar av förlossningsvården? Hur arbetar specialiserade hbtq-barnmorskor med hbtq-familjer? Vilka är utmaningarna och är vården redo för att möta dessa familjer? Vi pratar bemötande, behov och utmaningar.
Arrangör: RFSU

17:00–17:45 Trans på arbetsplatsen
Hur är det att vara transperson på arbetsplatsen? Hur ser facket och personalavdelningar på detta.
Arrangör: FPES

17:00–17:45 Landsbygden regnbågsflaggar ju!
Det har gått fort. "Alla" flyttar inte till Stockholm längre, Sverige har 48 Pride-festivaler och och RFSL finns i hela landet. Men hur är det egentligen? Och hur borde det vara?
Kommer senare
Arrangör: RFSL