Bilderna i utställningen Bilder i beslag är hämtade från fotoalbum som beslagtogs av polisen 1903. Sexuella relationer mellan personer av samma kön var förbjudna och albumen togs som bevis för homosexualitet. Mannen som tagit bilderna anklagades för osedligt leverne. Var det homoerotiska bilder som fanns i dessa fotoalbum. Det skulle polisen ta ställning till.

Under den här tiden hade fotografier med homosexuella budskap i hemlighet börjat spridas i Stockholm. För att dölja det sexuella innehållet utvecklades knep av fotograferna: bilderna såg oskyldiga ut, men var laddade med sexuella anspelningar. Ingen fotograferades naken, men tittar man riktigt noga finns det nakenbilder i bakgrunden, på väggarna. Bilderna är också en lek med roller. Männen bär ibland kvinnliga kläder, någon visar sina ben, en har en blomma i handen. Några bär baddräkt eller gymnastikkläder.Mannen som tagit bilderna, ställdes aldrig till svars för sina handlingar då han blev förklarad sinnessjuk på grund av homosexuella böjelser och därmed omyndigförklarad.

Bilder i beslag ger ett historiskt perspektiv på HBT-frågor, men utställningen är också en utgångspunkt för diskussion kring hur synen på homosexualitet är idag och hur polisen arbetar med t.ex. hatbrott.Bilder i beslag visas i Utställningshallen på Multeum 6 december – 27 februari 2010.