Läs om föreställningen på https://www.uppsalastadsteater.se/ett-skri-natten-en-hemsk-komedi/

Ett ensligt gods, en mörk och stormig natt år 1938

Det är tjugo år sedan godsets ägare, den excentriske miljonären George Stanley avled. Nu samlas släktingarna för att läsa testamentet.

Ovädret gör att strömmen går och att vägarna blir oframkomliga – ingen kan ta sig därifrån. Givetvis vilar en förbannelse över godset, men dessvärre också över själva pjäsen. Varje gång den satts upp har den drabbats av förödande olyckor och galna missöden.

Ett skri i natten – en hemsk komedi är en nyskriven pjäs av Anders Lundin, känd från scen och TV, samt Hans Marklund, flitigt anlitad regissör till teater, musikal och show. Anders och Hans har inspirerats av 70-talets engelska »Coarse Acting«, en tradition som utgår från alla skådespelares värsta mardröm: att allt går käpprätt åt skogen. Det är också en kärleksfull blinkning till alla »Dark House Mysteries«, som roade och skrämde publik på bio och i teatersalonger under 30- och 40-talen.

En hemsk komedi där allt som kan gå fel går fel.

ETT SKRI I NATTEN
Stora Scenen, Uppsala stadsteater
Urpremiär: 17 februari 2018 (Genrep 16 februari 2018)

Av Anders Lundin & Hans Marklund
Regi: Hans Marklund
Scenografi: Gert Wibe & Hans Marklund
Kostym: Nina Fransson
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Ljus: Jonas Nyström
Mask: Johanna Rönnbäck

Medverkande: Anna Carlson, Göran Engman, Jacob Ericksson, Jesper Feldt, Åsa Forsblad Morisse, Nadia Hussein, Linda Kulle, Gustav Levin, Mikaela Ramel, David Rangborg

Affischfoto: Markus Gårder