Vi (paret och konstnärsparet) Saga och Elisabeth ställer ut på Centrifug på Konsthall C!

I den här utställningen arbetar vi kring frågor om lesbiskt moderskap, åtrå och hur man kan längta efter något så mycket att man går sönder och inte fungerar mer.

Vi går på ett mer direkt vis in i längtan efter barnet och förstorar alla känslor som kommer med den. Vi beskriver genom handling hur vi verkligen gör vad som helst för att få väntan att vara över, hur lösningen på att få se ett plus på graviditetstestet skulle kunna vara att rita dit det. Och om Saga putar ut med sin tjocka mage kanske hon kan övertyga till och med Elisabeth.

Hur kan vi som lesbiska ställa oss till att ha begär och mål som mycket väl skulle kunna höra hemma i det normativa? Tillsammans har vi skapat ett konstnärligt rum för att bearbeta och samtala kring det här, både inom relationen men också med er betraktare.

”Lets make a baby…”

Observera att en del verk är separatistiska (på olika sätt).

Saga arbetar främst med performativ/video installation och text. Hon studerar Fri Konst vid Konstfack. Har tidigare studerat vid Göteborgs Konstskola.
www.strappie-s.com
ig: strappie_s

Elisabeth arbetar bland annat med installation, skulptur och fotografi och kommer från en bakgrund av feministisk aktivism. Hon studerar en kandidat i Textil vid Konstfack. Har tidigare studerat vid Herbststrasse i Wien.
ig: afrechheit